Viz és Fűtés Vízvezeték szerelés Nem annyira bonyolult a WC tartály szerelés

Nem annyira bonyolult a WC tartály szerelés

WC tartály szerelés

Az illemhelyet nap, mint nap többször is használjuk, ezért a tartály nagy igénybevételnek van kitéve. Mivel ez egy olyan berendezés, amit nem cserélgethetünk havonta, ezért több éven keresztül tökéletesen kell működnie, viszont egy idő után a tömítések és a mechanikája elavulhat. Ilyenkor ideje lesz a WC tartály szerelés elkezdésének, amit akár házilag is meg lehet oldani, mivel nem egy bonyolult dologról van szó. Aki nem szeretne sokat bajlódni az a csere mellett is dönthet, hiszen kedvező áron lehet beszerezni jobbnál-jobb tartályokat a régiek helyet, amik ráadásul sokkal esztétikusabban néznek ki, mint azok a régi változatok, amiket több évtizeddel ezelőtt szereltek be a panellakások fürdőszobáiba.

Egy egyszerű szeleppel működik, amiben található egy tömítőgyűrű. Hogyha ez elkopik vagy az idő folyamán megsérül, akkor elkezdhet szivárogni a víz a tartályból, ami ugyanekkor folyamatosan elkezd utántöltődni is. A WC tartály szerelést éppen ezért nem szabad halogatni, mert akár egy éjszaka alatt is jelentős vízmennyiség mehet kárba, ami meg fog látszani a vízszámlán. A manapság már hagyományosnak számító angol WC feltalálása óta nem sokat változtak a WC-k, csupán némileg más lett a dizájn. Nyilván eddig ez a lehető leghigiénikusabb megoldás, ám van egy nagy hátránya is.

A víz, amivel lehúzzuk a WC-t az tiszta ivóvíz, ami ebből a szempontból rendkívül nagy pazarlásnak számít, hogyha azt vesszőük figyelembe, hogy a világ szegényebb országaiban, nem hogy angol WC, de még emberi fogyasztásra alkalmas víz sem található. A WC tartály szerelés nem fogja megoldani ezt a problémát, viszont mindenképp kímélni fogja a pénztárcánkat. Egy tökéletesen működő tartályból egy csepp sem megy kárba. A modern modellek esetében hatékonya öblítőrendszerrel találkozhatunk. Ennek köszönhetően szabályozhatóvá vált az öblítéshez használt víz mennyisége. Ráadásul ezek a tartályok csendesen működnek.

Nem valami kellemes az éjszaka közepén arra a tipikus hangra felriadni, amit a WC tartály ad ki öblítéskor. Aki nem boldogul a WC tartály szereléssel, annak egy szakemberre lesz szüksége, aki biztosan gyorsan meg fogja oldani a problémát. A falra szerelt WC tartályok szerelése sokkal egyszerűbbnek számít, mint a beépített változatoké. Hogyha azok elromlanak, akkor megtörténhet, hogy ki kell bontani a falat annak érdekében, hogy a tartályhoz hozzá lehessen férni. Ez kifejezetten akkor kellemetlen, hogyha a drága csempét is le kell verni a falról. Éppen ezért nem szabad akárkire rábítni a WC tartály szerelés során a beépítést, mert elég egy kis figyelmetlenség és a hibára már csak használat közben fogunk rájönni.

 

Related Post