Viz és Fűtés Vízvezeték szerelés Variációk a lefolyó tisztításához

Variációk a lefolyó tisztításához

lefolyó tisztítása

Nem árt, hogy fel tudjuk találni magunkat, amikor általános, háztartási problémákkal találjuk magunkat szemben. A lefolyó tisztítás egy rendszeresen elvégzendő feladat kéne legyen, ám a legtöbbünk csak akkor lát hozzá, hogyha már megvan a baj. A konyhai mosogatóból rengeteg zsíros szennyeződés kerül a lefolyócsőbe, ahol egy idő után iszapos lerakódások keletkeznek. Amikor már csak nagyon lassan vagy egyáltalán nem tűnik el a víz a mosogatótálcából, akkor kerülnek elő a különféle vegyszerek.

De valóban ez az egyetlen járható út? Tény, hogy erős zsíroldóképességgel rendelkeznek, viszont ezt az egészségre és a környezetre káros összetevőknek köszönhetik. A maró hatású oldószer, amit használunk a lefolyó tisztítása közben, az hamarosan a természetbe, pontosabban valamelyik folyóba fog kerülni. Már egy kis mennyiség is elég ahhoz, hogy jelentős károkat okozzon folyami ökoszisztémákban. Arról nem is beszélve, hogy milyen súlyos sérüléseket szenvedhetünk, ha nem vagyunk elég óvatosak és véletlenül a bőrre, szembe vagy szájba kerül.

Óvatosan a lefolyó tisztítása során!lefolyó tisztítása

A gyerekekre különösen veszélyesen a lefolyó tisztításához használatos vegyszerek, mivel ők mindig kíváncsiak és köztudottan szeretnek kóstolgatni. Ezért, ha nem szeretnénk egyből szakembert hívni, kipróbálhatunk néhány házipraktikát. Vannak, akik esküsznek ezekre a módszerekre, míg mások csak legyintenek, mert nem tartják hatékonynak egyiket sem.

Minden esetre érdemes lehet kipróbálni a szódabikarbónás, ecetes, forróvizes módszert. Mi veszteni valónk lehetne? Nyilván semmi. Ráadásul ezek az alapanyagok olcsók és megtalálhatóak minden háztartásban. Csupán csak egy három lépésből álló sorrendet kell betartanunk, hogyha a lefolyó tisztítás ezen módját választjuk.

Először a szódabikarbonát juttatjuk a lefolyóba, majd 1 csésze ecetet és ezután következhet 4 csésze forróvíz. Jó esély van rá, hogy a zsíros lerakódások feloldódnak és nem állják többé útját a lefolyó víznek. Hogyha havonta megismételjük a lefolyó tisztítást ezzel a módszerrel, akkor elkerülhetjük a komolyabb dugulást.

Legyen alapos a lefolyó tisztítása! lefolyó tisztítása

Ha valamilyen szilárd tárgy került csővezetékbe, akkor megpróbálhatjuk kipiszkálni, de ha túl mélyre jutott, akkor már csak a szakember segíthet. A fürdőszobai lefolyó tisztításával már más a helyzet. Ebben az esetben nem a zsíros szennyeződésektől kell megszabadulni. Számtalan esetben ejthetünk bele különféle dolgokat a lefolyóba. Ezek valahol elakadnak és szép lassan felgyűlnek a hajszálak és egyéb szennyeződések.

A házipraktikák valószínűleg csődöt fognak mondani és a vegyszerek sem nyújtanak garantált segítséget. Az ilyen jellegű dugulás elhárításához lefolyó tisztító eszközökre lesz szükség. Ha a szükséges eszközök birtokában vagyunk, akkor is számolnunk kell azzal a dologgal, hogy például a WC lefolyó tisztítása csak bontással kivitelezhető. Ez esetben a WC kagylót el kell távolítani. A szakszerű kivitelezés érdekében célszerű szakemberre bízni a dolgot.

 

Related Post